Répa Muffin

 

Répa Muffin 

 

 



Hozzávalók 12db-hoz:

 
  •  100g apróra reszelt répa
  •  75g sertészsír / 100g vaj
  •  7g sütőpor
  •  100g mandulaliszt / darált mandula
  •  100g lisz ( gluténmentesen 75g schär kenyérliszt vagy 100g rízslliszt)
  •  100g cukor
  •  vanília
  • 2db tojás
  •  csipet szerecsendió
  •  1/2 mokkáskanál fahéj
  •  pici frissen reszelt gyömbér
  • 1/4 citrom reszelt héja
 

Az összes hozzávalót jó alaposan dolgozzuk össze!
 
 

Nagyjából félig töltsük meg vele a muffin kapszlikat, amiket az Édes Story shopból szereztél be! heart
 
 

170°C - on kb. 25 pecig süssük (sütőfüggő)!
 
 
 
 

Hozzávalók Krémhez:
  •  250g mascarpone
  • 350ml magas zsírtartalmú állati tejszín
  • 100g porcukor
  • vanília
  • pár csepp citromlé
  • kevés reszelt gyömbér és citrom héja ízlés szerint
 

A mascarponét alacsony fokozaton keverjük át!
 


Fokozatosan adagoljuk hozzá a jéghideg tejszínt és magas fokozaton verjük tovább!
 


Mielőtt teljesen kemény, habos krémet kapunk, előtte adjuk hozzá a citromlét, és a reszelt gyömbért és citrom héjat!
 
 


Töltsük habzsákba és az Édes Storyban vásárolt habcsővel és díszítőkkel dekoráljuk ki a muffinokat!