Extra Fekete Torta Halloweenra

Extra Fekete Torta Halloweenra

 

Hozzávalók a piskótához:

(20cm átmérőjű magas formához)

  • Vaj: 230g
  • Cukor: 410g
  • Vanília
  • Só: 1 teáskanál
  • Tojás: 4db (L)
  • Liszt: 325g
  • Extra fekete kakaüpor: 85g
  • Szódabikarbóna: 1 teáskanál
  • Joghurt: 350g

és én tettem bele még pluszba 1 kávéskanál ételfestéket a Sugarflair extra fekete gélfestékből, mert nem volt extra fekete kakaóm.

SUGARFLAIR ÉTELFESTÉK GÉL EXTRA FEKETE 42G (edesstory.hu)

 

 

Hozzávalók  a krémhez:

 

  • Svájci Vajkrém: 1200g
  • Étcsoki: 200g
  • Sugarflair extra fekete ételfesték: 2 kávéskanál

 

A svájci vajkrém receptet itt találod (ebből kell 1200g ) : Svájci Habcsó Vajkrém (edesstory.hu)

A csokit és festéket pedig itt: 

SUGARFLAIR ÉTELFESTÉK GÉL EXTRA FEKETE 42G (edesstory.hu)

Csoki bevonók és csokoládék bonbonkészítéshez , desszertek bevonásához (edesstory.hu)

 

 

Piskóta elkészítése:

 

A vajat , a cukrot, a vaníliát és a sót elkezdem jól kihabosítani.

 

 

Majd egyesével hozzá habosítom az egész tojásokat.

 

 

Amikor az összestojás belekerült még habosítom pár percig.

 

Ha már extra habos, akkor hozzá forgatom a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet.

 

 

és közben apránként hozzáadagolom a joghurtot is.

 

 

20cm átmérőjű , magasfalú formában 150-160°C-on sütöm kb 50-60 percig.

 

 

Ha kész, hagyom 10 percet a formában hűlni, majd kiborítom és hagyom teljesen kihűlni.

 

 

 

 

Krém elkészítése:

 

A krémhez elkészítem a svájci vajkrémet.

A recept az alábbi linken elérhető. Ebből kb 3 adagot kell elkészíteni, hogy megkapjuk az 1200g kész svájci vajkrémet:

Svájci Habcsó Vajkrém (edesstory.hu)

 

Felolvasztok 200g étcsokoládét, majd folyamatos keverés mellett a kész svájci vajkrémbe csurgatom.

 

 

A csokit nem melegen, de még folyós állapotban adom a vajkrémhez!

 

 

Illetve hozzá adok még a Sugarflair extra fekete ételfestékből 2 kávéskanálnyit.

SUGARFLAIR ÉTELFESTÉK GÉL EXTRA FEKETE 42G (edesstory.hu)

Csoki bevonók és csokoládék bonbonkészítéshez , desszertek bevonásához (edesstory.hu)

 

 

először így nézett ki:

 

 

kb 15 perc múlva:

 

 

kb 1 óra múlva:

 

 

 

Tipp: 

Ha az ételfestéket a csokihoz adjuk olvasztás közben , akkor még intenzívebb színt érhetünk el, mert hőre erősödik a szín.

Kb 15 perc elteltével már látható , hogy egyre erősebben feketedik.

Nekem kb 1 óra után érte el a teljes színt!

 

 

 

Töltés:

 

A piskótát 4 lapba vágom.

 

Állítható tortakarikába helyezem és a krémmel felváltva rétegezem a lapokat.

A krémet kb 1cm vastagon kenem a lapok közé.

A maradék krémmel pedig burkolok és díszítek.

A tortakarikát érdemes kibélelni extra magas acetát fóliával,

így nem fog odatapadni a krém a formához, egyenletes lesz az oldala és a végén

csak egy mozdulattal le kell róla húzni!

ScaarpCooking - Acetát fólia, torta magasító fólia - 30cm (edesstory.hu)

 

 

 

 

 

 

Díszítés:

 

Díszítéshez a C10-es számú dekorcsővel készítettem krémcsókokat

Tortadíszítő dekorációs csövek és kinyomók krémekhez (edesstory.hu)

 

 

kihűtve pedig eszméletlen szép matt lett

 

 

Rózsaszín DecoMelts-el csurgattam:

az Én Édes Storym - Cukrászkellékek és alapanyagok (edesstory.hu)

 

 

Rose Gold és Fekete cukorcsillámot:

Ehető Csillámporok, Glitterek (edesstory.hu)

 

 

A tökök FunCakes fehér fondantból  és Fractal pink gélfestékből készültek:

Marcipán , fonadnt és cukorvirág masszák burkoláshoz és modellezéshez (edesstory.hu)

Gél állagú ételfestékek (edesstory.hu)

A tökök szára Sugarflair arany ételfestékkel került megfestésre:

Folyékony ételfesték (edesstory.hu)

 

 

Ismét egy olyan torta , aminek imádtam az elkészítését.

Gyorsan készül és nagyon mutatós.